Ghearele prostitutiei cu romance s-au intins si la Ulm. In urma raziei de saptamana trecuta a politiei germane, au fost arestati trei traficanti de carne vie, al patrulea este dat in urmarire. Suspectii sunt romani cu varste cuprinse intre 22 si 45 de ani, scrie Schwabische.de. Femeile gasite in casa din Pfuhl, cartier din Neu-Ulm, locuiau in conditii "inumane" si erau fortate sa se prostitueze chiar daca erau gravide. "Credeam ca asa ceva nu se intampla decat in filmele politiste - acum se intampla si la noi", a spus o locatara.

Activitatile din locuintele unde se practica prostitutia au trecut multa vreme neobservate. Era vorba de locuinte de serviciu ale unei foste firme de materiale de constructii situate in afara orasului, pe malul Dunarii. Aceste cladiri acum in paragina au fost folosite de catre gangsteri, ca ascunzis pentru femei.

Romancele erau izolate si pazite cu strasnicie. "Prostitutia nu s-a practicat insa in locuinta din Pfuhl, ci intr-o serie de bordeluri din Ulm si Neu-Ulm. Proxenetii le duceau acolo si apoi le aduceau inapoi", a declarat comisarul-sef Ulrich Feistle de la politia criminalista din Neu-Ulm.

Razia de marti, 14 mai, a fost declansata in urma sesizarii disparitiei unei tinere de 18 ani, facuta de parintii fetei din Romania. Fata a fost gasita si dusa acasa. Si celelalte femei se afla momentan sub protectia politiei, caci "in aceste cercuri se lucreaza cu mijloace tari", dupa cum a precizat comisarul de politie german.

Ancheta vizeaza nu doar reteaua de proxeneti si traficanti, ci si bordelurile in care se practica prostitutia silita. Romancele de 21-22 de ani proveneau din familii sarace si ar fi fost ademenite in Germania cu promisiuni false, de angajare ca dansatoare sau chelnerite. Ele erau apoi obligate sa se prostitueze, practicand si sex neprotejat, pentru bani mai multi. Nu conta nici daca ramaneau gravide, cu tata al copilului necunoscut.

"Extrema saracie din tarile lor le face sa se agate de orice pai. Uneori li se ia pasaportul, astfel devenind dependente de proxeneti", a declarat unul dintre anchetatori. Libera circulatie in Europa este speculata de traficantii de carne vie, constituiti in retele bine organizate si greu de depistat. Victimele acestora sunt adesea minore.

In Germania prostitutia nu este incriminata. Exista insa reguli privitoare la sexul neprotejat, locurile si modul in care poate fi aceasta practicata, pentru a nu se constitui in exploatare dezumanizanta. Este legiferata si plata asigurarilor de sanatate si sociale pentru prostituate.