Romani avand masti precum celebrul personaj "Fantomas" au comis zeci de furturi in orasul Roma si la periferia acestuia, in ultimele luni, scrie ziarul Corriere della Sera in editia online, citeaza Mediafax.

Zece romani membri ai acestui grup infractional au fost retinuti de autoritatile italiene dupa cateva luni de cercetari. Anchetatorii au recuperat ceasuri, bijuterii, un pistol si alte obiecte de valoare furate de grupul de romani.

Infractorii aveau "sediul operatiunilor" in localitatea Guidonia, la periferia Romei. Grupul actiona in cursul noptii, spargand magazine, sedii de firme si case particulare, uneori atunci cand proprietarii erau in locuinte, dormind.

Romanii purtau manusi, salopete si masti precum "Fantomas", utilizand aparate de sudura cu flacara oxiacetilenica pentru taierea grilajelor metalice si desfacerea seifurilor.

Potrivit anchetatorilor, grupul era condus de un roman caruia i se spunea "Nelu", iar cele mai multe dintre bunurile furate au fost transportate in Romania.