Cinci romani care au furat din mai multe supermarketuri marfa de peste 100.000 de lire sterline au primit vineri pedepse cu inchisoarea intre 6 luni si 15 luni, relateaza Daily Express, care scrie ca exista "ingrijorari privind cresterea nivelului de criminalitate in randul imigrantilor din fosta tara comunista".

Cei cinci "au abuzat de ospitalitatea tarii" furand din supermakerturi din Yorkshire si Somserset la cateva saptamani dupa ce au ajuns in Regatul Unit, a declarat judecatorul.

Politia nu cunoaste nivelul prejudiciului, insa spune ca in 12 luni gruparea a furat bunuri de peste 100.000 lire, de la lanturile mari de supermarketuri.

Daily Express aminteste ca a "dezvaluit saptamana trecuta cum infractorii din tara din fostul bloc estic sunt pe locul doi in topul infractorilor straini arestati in Londra".

La tribunalul din Sheffield, cei cinci romani, toti din Northampton, au primit urmatoarele pedepse: Bogdan Honceriu, 28 ani, si Madalin Dragomir, 20, fiecare 15 luni, Marius Tudoroiu, 23, 12 luni, Marius Boncu, 43 - 9 luni, si Ionut Burlacu, 26, 6 luni.

"Recomand deportarea pentru toti pentru a ii opri de la a comite infractiuni in aceasta tara", a adaugat judecatorul.