Ministrul britanic al Comunitatilor, Eric Pickles, a avertizat ca un nou "aflux" de romani si bulgari ar crea probleme suplimentare legate de locuinte in Marea Britanie, potrivit BBC News.

Pe de alta parte, Pickles a declarat ca nu are inca date referitoare la estimarile numarului de imigranti care ar putea ajunge in Marea Britanie dupa ce vor primi drept de munca si de sedere in decembrie si doreste sa solicite informatii suplimentare pentru a lansa un scenariu "de speriat".

Dar "avand in vedere ca avem o criza de locuinte, orice aflux din Romania si Bulgaria va crea probleme, nu doar in ceea ce priveste piata imobiliara, ci si piata locuintelor sociale", a adaugat el.

El a subliniat ca multi romani deja s-au stabilit in estul Londrei.

Marea Britanie a impus restrictii temporare pe piata muncii pentru romani si bulgari, dar acestea vor expira in decembrie si nu vor mai putea fi prelungite, conform legislatiei europene.

Pickles a precizat ca consiliile locale iau masuri pentru a se pregati pentru o posibila crestere semnificativa a numarului de persoane care se vor muta in Marea Britanie din cele doua tari anul viitor.

"Stim mai multe cartiere care au un numar mai mare decat cel mediu de romani, astfel ca ma astept sa vedem afluxuri in estul Londrei, unde se afla in mod predominant acum", a spus el, in emisiunea Sunday Politics la BBC.