Un cuplu de romani si fiica lor au murit sambata seara dupa ce au fost loviti de un tren la iesirea dintr-o gara din Marsilia, in sudul Frantei, in timp ce mergeau pe liniile de cale ferata, au anuntat surse concordante, citate de Liberation, transmite Mediafax.

Potrivit unei surse din cadrul politiei, este vorba despre o familie de romani, respectiv un barbat nascut in 1982, o femeie nascuta in 1985 si fiica lor nascuta in 2007, care locuiau in apropierea zonei in care a avut loc accidentul.

Accidentul s-a produs la ora 18.10 (19.10 ora Romaniei), in timp ce un tren TER parasea Saint-Joseph, din arondismentul 15, indreptandu-se spre Aix-en-Provence.

Traficul feroviar a fost intrerupt pe sensul Saint-Antoine-Aix pana in jurul orei 22.30 (23.30 ora Romaniei). Trenurile au putut circula normal pe sensul Aix-Saint-Antoine.

Anchetarea accidentului a fost incredintata Sigurantei departamentale.

Presedintele Regiunii Paca, Michel Vauzelle, si-a exprimat "emotia" dupa acest "accident dramatic".

"Gandurile si sentimentele mele merg catre familia si rudele lor, carora le transmit sincere condoleante", a declarat el intr-un comunicat. "Acest accident dramatic trebuie, o data in plus, sa ne aminteasca pericolul extrem legat de traversarea si circulatia pe liniile de cale ferata si necesitatea sensibilizarii frecvente a cetatenilor nostri cu privire la riscurile pe care si le asuma", a adaugat el.

La 30 decembrie, un barbat somer, in varsta de 39 de ani, care mergea cu cainele sau pe calea ferata in apropiere de gara din Beziers (Herault), a fost lovit mortal de un tren.