Trei romani au fost raniti in Italia, in noaptea de Revelion, doi fiind in stare grava, dintre care unuia i-a fost amputat un brat, scrie Corriere della Sera, precizand ca bilantul total al incidentelor provocate de explozii, in Peninsula, este de doi morti si 361 de raniti, potrivit Mediafax.

Un roman in varsta de 26 de ani a fost ranit grav intr-un incident armat care a avut loc in regiunea Calabria. La miezul noptii, un vecin a tras focuri in aer cu o arma de vanatoare, pentru a celebra Revelionul, iar un proiectil l-a ranit pe un roman, care a fost transportat in stare grava la spitalul din Vibo Valentia. Medicii sunt rezervati in legatura cu sansele sale de supravietuire.

Aproximativ 30 de persoane au fost ranite la Roma in incidente provocate de petarde. Patru persoane au suferit rani grave, printre acestea fiind si un imigrant roman caruia i-a fost amputata mana stanga.

Un alt roman, in varsta de 29 de ani, a suferit arsuri la o mana in orasul sicilian Siracuza, intr-un incendiu izbucnit in balconul locuintei dupa explozia necontrolata a unei petarde.

In total, incidentele provocate de petarde s-au soldat cu doi morti si 361 de raniti in Italia, conform unui bilant furnizat de Ministerul italian de Interne. Printre raniti se numara 92 de minori.