Un barbat cu cetatenie romana a intentionat sa perturbe predica tinuta marti de Papa Benedict al XVI-lea in prima zi a Anului Nou, intinzand pe una din colonadele din jurul pietei Sfantul Petru un banner cu mesajul 'Opriti terorismul!', relateaza Associated Press, citat de Agerpres.

Barbatul, care s-a identificat drept Iulian Jugarean, nu este la prima actiune de acest fel. In prima zi a Craciunului, el a fost blocat in timp ce incerca sa intrerupa slujba oficiata de Papa. Mai mult, in anul 2011, Iulian Jugarean a incendiat un exemplar al Bibliei in Piata Sfantul Petru.

Jugarean a escaladat o colonada de pe marginea pietei, iar mai multi ofiteri de politie italieni au incercat sa il convinga verbal sa coboare. Protestul romanului nu a parut sa il deranjeze pe Suveranul Pontif, care si-a continuat predica.

In octombrie 2011, romanul Iulian Jugarean - care conform autoritatilor ar avea afectiuni mentale - a escaladat o balustrada si a urcat intr-o zona interzisa, pe o latura a Basilicii San Pietro din Roma. El a dat foc unui exemplar al Bibliei in timpul unei slujbe de canonizare oficiata de Papa Benedict.