Mircea Topoleanu, fotograful roman arestat sambata in timpul unor proteste in Mexico City, are mandat de arestare pentru 72 de ore (expira marti) si ar putea fi judecat in cursul zilei de astazi, a declarat pentru Hotnews.ro Elena Topoleanu, mama tanarului. Ambasadorul Romaniei in Mexic, Ana Voicu, a reusit sa ia legatura telefonic cu Mircea Topoleanu seara trecuta.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE (ora 19:20): Mircea Topoleanu va fi judecat marti la ora 20:00 - ora Romaniei (ora 12:00 - ora locala in Mexic). Din primele informatii, el nu va fi aparat de avocatii angajati de familie, asa cum au insistat si autoritatile romane, ci de un avocat din oficiu.

Vom reveni cu amanunte.

Intr-un comunicat remis redactiei HotNews.ro, Ministerul de Externe al Romaniei precizeaza ca "Ambasadorul Romaniei la Ciudad de Mexico l-a contactat pe procurorul de caz, solicitand detalii suplimentare cu privire la situatia cetateanului roman retinut, si mentine legatura atat cu autoritatile locale, cat si cu familia acestuia."

Ana Voicu, ambasadorul Romaniei in Mexic, a reusit sa ia legatura telefonic cu Mircea Topoleanu seara trecuta, dupa 3 ore de incercari. Potrivit familiei, Mircea Topoleanu a fost sfatuit de ambasadorul Romaniei sa nu accepte un avocat din oficiu, ci sa ceara unul privat, platit de familie.

Mircea Topoleanu (32 de ani) a fost retinut sambata, in timp ce fotografia o manifestatie impotriva noului presedinte al Mexicului, Enrique Pena Nieto. El ar fi fost lovit de politistii mexicani si nu i s-a permis sa fie reprezentat de un avocat ales de catre familie.

Familia lui Mircea Topoleanu a luat legatura si a platit deja o echipa de avocati care sa il apere pe roman, insa pana acum nu se stie daca el va putea fi reprezentat de avocatii alesi de familie sau de unul din oficiu.

Familia tanarului mai spune ca Mircea Topoleanu a primit un mail de la un reporter al unui ziar mexican care ii cerea sa faca poze la manifestatia respectiva, iar cu ajutorul acestui mail ar putea dovedi ca se afla acolo doar pentru a face fotografii, in conditiile in care acuzatiile care i se aduc sunt, cel mai probabil, de huliganism.