Politia din Dresda a dat in urmarire un cetatean roman de 21 de ani, suspectat de furtul unui telefon mobil apartinand unei comunitati religioase din oras. Factura de telefon primita de biserica a fost de 310.280,28 euro. Dupa ce a provocat, in mai putin de o luna de zile, imensa paguba, tanarul a disparut. Anchetatorii presupun ca el nu s-ar mai afla pe teritoriul Germaniei.

Fapta s-a petrecut in luna martie a acestui an. Cetateanul roman s-a dus la biserica din Dresda si a rugat sa fie ajutat cu bani de tren pana la Frankfurt. Cu acest prilej, el ar fi sustras un telefon mobil. Furtul n-a fost imediat observat, de oamenii bisericii. In luna aprilie insa, factura telefonului i-a lasat masca. Apelurile si descarcarile din internet (33 GB) s-au ridicat la peste 300.000 de euro.

Analizand desfasuratorul convorbirilor atasat la factura, anchetatorii au dat peste patru numere recurente. Unul dintre acestea indica orasul Pirna, nu departe de Dresda. Cu ajutorul colegilor de la politia Oberes Elbtal-Osterzgebirge, romanul de 21 de ani a fost identificat ca utilizator al telefonului mobil sustras. In cadrul procedurii de identificare, angajatii bisericii l-au recunoscut intr-o poza, pe tanarul care cersise bani de tren.

La solicitarea presei, „politia a confirmat costurile uriase ale legaturilor telefonice in toata lumea, ca si cele de navigare si descarcare din Internet, la tarife mari“, precizeaza site-ul televiziunii din Dresda.