Un roman care locuieste in Lawrenceville, Georgia a fost arestat pentru ca facea tuica in spatele casei, fiind suspectat ca ar produce alcool de contrabanda, potrivit Gwinnett Daily Post, citat de Ora de Cluj. Vecinii lui Vasila Casna au sunat la pompieri dupa ce au simtit in aer un miros specific de ars.

Pompierii au descoperit o distilerie in curtea din spatele casei si au sunat la autoritati, care l-au arestat.

Publicatia americana noteaza ca prietenii romanului de 63 de ani au explicat ca acesta producea de fapt "tuica", o bautura traditionala romaneasca din struguri, strict pentru consumul propriu.

"Nici nu cred ca stie cum sa faca contrabanda. Cu siguranta nu avea de gand sa o vanda", a spus un prieten al romanului.

Casna a fost eliberat in aceeasi zi pe o cautiune de 5.400 de dolari. Potrivit prietenilor, acesta a venit in SUA legal in urma cu peste 5 ani si lucreaza ca tamplar.

Nu este insa primul roman arestat din cauza dorintei de a face tuica. In 2010, la cativa kilometri de Lawrenceville, autoritatile l-au arestat pe Constantin Ana pentru aceleasi acuzatii. Cand au ajuns la locuinta acestuia, autoritatile au descoperit mere si cartofi fermentati pe terasa casei.

Dupa ce a pledat vinovat, Ana a primit un an de inchisoare cu suspendare. Pedeapsa maxima este de doi ani de inchisoare.