Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca 43 de cetateni romani din Siria au fost repatriati pana in prezent in tara, potrivit Agerpres.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei la Damasc, a sprijinit repatrierea, pana in prezent, a 43 de cetateni romani in Romania. De asemenea, la nivelul MAE au fost inregistrati 225 cetateni romani (si familiile lor), dintre care 16 la nivelul Departamentului Consular si 209 la Ambasada Romaniei la Damasc", arata MAE.

Ministerul precizeaza ca potrivit procedurilor de sprijin consular, in limitele competentelor sale, asigura informarea si avertizarea permanenta a cetatenilor cu privire la situatia de securitate din zona si cererile de repatriere din partea cetatenilor romani aflati in Siria.

In plus, misiunea Romaniei in Siria mentine un contact permanent cu cetatenii romani din zonele de conflict, acordandu-le sprijinul necesar in functie de situatia specifica in care se gasesc. De asemenea, elibereaza documente de calatorie si asigura serviciile consulare necesare, dupa caz.

MAE reitereaza apelul public catre cetatenii romani aflati in Siria sa se inregistreze in Registrul Unic al Ambasadei Romaniei la Damasc pentru a fi in permanenta informati in legatura cu posibilitatile de asistenta consulara si cu situatia din zona.

Ministerul reaminteste ca in cadrul Departamentului Consular din MAE functioneaza o linie telefonica dedicata - +40.21.319.21.37 - la care cetatenii romani afectati de actuala situatie din Siria pot suna 24 de ore din 24, pentru solicitari de sprijin si informatii consulare. De asemenea, Departamentul Consular raspunde solicitarilor de informatii transmise prin Internet, la adresa de e-mail: drco@mae.ro.