Doua romance, membre ale unie familii de tigani, care fac parte dintr-o grupare cunoscuta in Marea Britanie sub numele "Con Air Mob", au fost condamnate de un judecator sa restituie suma simbolica de 17,65 lire sterline, dupa ce au incasat ilegal ajutoare in valoare de aproximativ 800.000 de lire sterline, scrie Mirror in editia electronica.

Ramona si Dorina Dumitru faceau parte din gruparea care a inselat contribuabilii britanici intr-un atac flagrant asupra sistemului bunastarii", dar, deoarece nu poseda bunuri cunoscute sau care pot fi recuperate, ordinele de restituire emise impotriva lor vizeaza sume neglijabile, noteaza publicatia britanica.

Un judecator i-a ordonat vineri Ramonei Dumitru, in varsta de 34 de ani, care a incasat ilegal suma de 18.106,33 lire sterline sustinand in mod fals ca ar fi mama a sase copii, sa restituie suma de 16,65 lire sterline. Doinei, in varsta de 39 de ani, i s-a ordonat sa restituie suma de 1,00 lire, in pofida faptului ca a incasat 101.333,27 lire sterline, precizeaza tabloidul.

Ambele femei, care au adrese de Nottingham, au fost inchise in luna mai impreuna cu alti 7 membri ai gruparii, pentru 13 ani de inchisoare. Judecatorul Michael Gledhill nu a facut niciun comentariu la anuntarea ordinelor de confiscare, pronuntate in cadrul Curtii Coroanei din Southwark, in centrul Londrei.

In cadrul procesului initial, instanta a stabilit ca membrii gruparii au utilizat recomandari de la locuri de munca si documente falsificate cu scopul de a obtine numere de inregistrare in sistemul national britanic de asigurari sociale, pentru a putea solicita o serie de ajutoare. Unii nici macar nu locuiau in M. Britanie, o femeie facand naveta cu avionul din Romania, pentru a ridica sumele solicitate ilegal. Membrii gruparii provin din Tandarei, precizeaza publicatia.

"Aceasta este o frauda la scara larga, care tinteste in mod deliberat sistemul de ajutor social britanic", le-a spus judecatorul Gregory Stone intr-o audiere anterioara.