Dupa ce a intrat sub lumina reflectoarelor din intreaga lume, ca fiind femeia misterioasa care i-ar fi distras atentia capitanului de pe Concordia, Domnica Cemortan are parte de o reabilitare partiala. Potrivit presei din Peninsula, Domnica ar fi marturisit miercuri, in fata anchetatorilor, ca este indragostita de Francesco Schettino si ca era invitata lui personala la bordul navei.

Captura din CorriereFoto: Hotnews

Tot miercuri, unul din cele mai prestigioase cotidiene din Peninsula, "Corriere della Sera", i-a dedicat moldovencei cu pasaport romanesc un articol intitulat, nici mai mult, nici mai putin "De ce trebuie sa ne cerem scuze de la Domnica Cemortan". Un articol prin care ziarul isi invita cititorii sa cumpere cartea dedicata integral naufragiului Concordiei, editata de acelasi grup editorial, volum care cuprinde anchetele cotidianului si marturiile culese de reporteri.

Autorul articolului este acelasi Marco Imarisio, unicul ziarist italian care a vorbit cu Domnica, la telefon, si care a relatat despre o “versiune destul de coerenta a celor povestite de tanara”, dar si “cu unele puncte delicate si contrastante”.

“Intr-o italiana perfecta, Domnica povesteste ca a lucrat ca hostess timp de trei luni si ca a terminat contractul cu o saptamana inainte de a se imbarca in croaziera cu nava Costa Concordia. Colegii ei erau cu totii la bordul navei, iar ea a decis sa-si continue croaziera ca turista”. Unica “umbra”, continua Imarisio pe Corriere, este legata de anunturile pe care Domnica le facea de la megafoanele navei, in care invita pasagerii sa-si pastreze calmul, in ciuda situatiei grave, despre care afirma ca nu era la curent.

“In fine, ar trebui sa-i cerem scuze Domnicai, continua jurnalistul italian. Prezenta ei in cabina de comanda a navei nu este un detaliu fundamental, nu schimba cursul evenimentelor si nu explica nici cauza dezastrului”.

“Ramane senzatia ca numele sau ar fi fost aruncat pe masa de anchetatorii perfect constienti de impactul pe care l-ar fi avut in mass-media, folosit ca un instrument de presiune pentru a face si mai dificila si insuportabila viata familiala a lui Schettino, pentru a-l convinge sa povesteasca totul, telefoanele date, ordinele si cauza acelui „salut” pe care ar fi vrut sa-l dedice insulei Giglio”.

“O diversiune, prin care, timp de cateva zile, a fost expusa oprobiului public o tanara, adaugand un ingredient lasciv unei chestiuni al naibii de serioase”.

Diversiune “lasciva” sau poveste de dragoste, pe 13 ianuarie, in noaptea naufragiului vasului de croaziera Costa Concordia, o telecamera RAI a surprins-o pe tanara, pe atunci o pasagera complet necunoscuta, vorbind cu “un ofiter de la garda de finante”. Cu o caciula pe cap, infrigurata, blonda moldoveanca il intreaba pe barbat daca vorbeste engleza, apoi ii adreseaza o intrebare (aparent) fara sens: “Vrei sa stii daca sunt singura?”

Ora adevarului, cel putin cel pe care il cauta anchetatorii, este, de ieri, mai aproape. In aceeasi dimineata in care Corriere si-a cerut scuze de la tanara, Domnica a intrat in cazarma carabinierilor, pentru a depune marturie. A fost audiata de catre procurori timp de 6 ore, apoi a fost escortata de agenti catre iesirea din cladire. Protejata de ochii presei.

Imagini cu Domnica Cemortan: