Romanii sunt din nou tinta ironiei unor actori de comedie din Peninsula. Pe 21 ianuarie, in emisiunea "The Show must go off", realizata de prezentatoarea Serena Dandini pe canalul La 7, o actrita italiana s-a lansat intr-un sketch vulgar, interpretand o romanca ignoranta imigrata in Italia, "cu studii superioare", care se simte jignita pentru ca ar fi luata in ras pe motiv ca este romanca.

Secventa din emisiunea La 7Foto: Captura YouTube

Iata cum incepe sceneta: prezentatorul emisiunii se impiedica si o calca din greseala pe picior pe una din femeile aflate in public. Femeia este imbracata cu o pereche de pantaloni mulati pe corp, o bluza neagra decoltata, are o geanta cu strassuri, ochelari albi pe cap si niste cercei rotunzi, mari.

"M-ai calcat pe picior pentru ca sunt romanca?"- il intreaba femeia, dupa ce arunca printre dinti citeva injuraturi in dialectul roman.

Prezentatorul se scuza, spunand ca nu avea de unde sa stie ca e romanca. "Acum, ca ai aflat ca sunt romanca, ce-ti zici, ca oi fi si curva, nu?"

Imaginile de la televiziunea italiana:

Apoi continua: "Lasa, ca va stiu eu cum sunteti, incercati mereu sa va dati la noi, eh? Dar tu ce crezi, ca eu am venit la Italia ca sa ma marit cu un mos ca tine?Aoo"- continua "romanca", gesticuland, pe acelasi ton care se aude de obicei in suburbia Romei.

"Mie imi plac tinerii, nu mosnegii, daca sunt romanca, nu inseamna ca sunt si proasta".

In acel moment intervine si cea care conduce programul, actrita Serena Dandini, care isi cere scuze de la el si se aseaza langa ea. Incepe o conversatie intre cele doua femei, "romanca" se simte dintr-o data in largul ei si o imbratiseaza teatral pe prezentatoare.

Apoi se prezinta, cu acelasi accent de la periferia Romei: "Eu sunt Catinca si am terminat doua facultati: Istoria Artei si Litere. Ce te miri asa… daca as fi italianca nu te-ai mira, nu?"

Prezentatorul o compatimeste, pentru ca a avut de infruntat un drum greu, "cu barca", pentru a ajunge in Italia, dar "Catinca" il apostrofeaza: "Bai, frumosule, vezi ca nu esti doar rasist, esti si ignorant? Eu, ca sa stii, am venit cu avionu’, la clasa I. Ce, daca sunt romanca, inseamna ca tre' sa calatoresc cu camionu'?"

Dupa ce repeta ca a terminat doua facultati in Romania, "Catinca" povesteste cum a ajuns in Italia: "Am vrut sa fac un salt calitativ in schimb am facut un salt in necunoscut! Ce fac cu doua diplome in Romania? In Italia, am cunoscut un barbat, Marino, care mi-a spus: aici, cu doua diplome, poti sa devii curva. Pana la urma am devenit iubita lui Marino si el mi-a spus: "o sa te fac doamna!". Si asa m-a pus la vandut pantofi"- iar aici, "romanca" isi flutura demonstrativ un pantof alb in fata prezentatoarei.

Apoi, incepe sa se planga de viata "cinstita" pe care o duce: "toata ziua vand pantofi, ma scol dimineata la cinci, apoi plecam prin toate cartierele Romei, iar duminica mergem la targul din Porta Portese. Duminica, atunci cand "Magica Roma" joaca in deplasare, raman toata ziua singura acasa".

"Deci, nu era mai bine daca eram curva?", se intreaba exasperata femeia, in final, iar cei doi prezentatori ii raspund in cor: "Daa!"

Spectacolul "The Show must go off" este programat in prime time sambata, iar in seara de 21 ianuarie, cand a fost difuzat sketchul cu "Catinca", a fost urmarit de 1,3 milioane de telespectatori.