Presa din Italia relateaza ca, in seara naufragiului navei Costa Concordia, capitanul Francesco Schettino se afla in compania unei tinere basarabence, ulterior identificata ca fiind Domnica Cemortan, de 25 de ani. In jurul orei 21:05, scrie "Il Secolo XIX", capitanul ar fi fost fotografiat impreuna cu doua tinere, o bruneta si o blonda.

Moldoveanca aflata in centrul controversei in ItaliaFoto: Captura JurnalTV.md

Initial, aceeasi publicatie a scris ca este vorba despre o romanca tanara, care a luat masa alaturi de capitanul Schettino si alti membri ai echipajului, intr-unul din restaurantele navei.

Potrivit presei italiene, femeia nu facea parte din echipaj si nici nu era pe lista pasagerilor.

Domnica Cemortan este mama unei fetite de doi ani si se afla in prezent la Chisinau. Ea a acordat un interviu pentru televiziunea Jurnal din Republica Moldova, in care explica circumstantele accidentului:

La Repubblica: "Anchetatorii cred ca prezenta moldovencei poate sa fi constituit un fapt care a distras atentia comandantului"

Potrivit ziarului italian La Repubblica, capitanul Schettino a spus in cursul interogatoriului ca se afla in compania unor ofiteri si a tinerei moldovence. Dar a precizat ca nu a condus-o in cabina principala, asa cum au spus unii martori, care l-au vazut pe Schettino cu "o tanara blonda".

In legatura cu faptul ca nu ar fi inregistrata, La Repubblica scrie ca ofiterii au posibilitatea sa invite la bord prieteni si cunostinte, fara ca acestia sa fie inregistrati de comisarul de bord.

Domnica Cemortan, intr-un interviu acordat publicatiei “Adevarul”, a confirmat faptul ca se afla la cina in jurul orei 21:30, impreuna cu alti membri ai echipajului, dar nu a dat nume.

Tanara l-a aparat pe comandantul Schettino, spunand ca s-a comportat exemplar.