Un roman de 32 de ani a fost condamnat de tribunalul din Dortmund la inchisoare pe viata, relateaza editia online a cotidianului Bild, din surse dpa. Impreuna cu trei complici, barbatul daduse in 3 decembrie 2008 o spargere asupra unui magazin de bijuterii din Dortmund. Patronul magazinului Italy Gold si fratele sau, ambii italieni, au fost atacati si batuti. Unul dintre ei a murit trei zile mai tarziu, la spital. Medicii i-au inventariat sapte fracturi craniene.

Ce s-a intamplat in timpul spargerii din Bornstrasse? In primele momente, nu s-a stiut daca victima a decedat in urma unor lovituri cu ranga sau toporul gasite la locul faptei, sau daca s-a lovit, in cadere, la cap. Initial, procuratura ceruse noua, respectiv zece ani de inchisoare, pentru ranire corporala grava si jaf calificat.

La inceputul procesului, in octombrie 2010, acuzatia a fost de „omor”. In sentinta din 5 ianuarie 2012, se precizeaza ca patronul de 51 de ani al bijuteriei a fost lovit mortal in cap, de faptas, cu o ranga indoita la varf. Complicele de 29 de ani al principalului acuzat a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, pentru jaf.

Doi dintre spargatori fusesera deja condamnati intr-un proces anterior, la patru, respectiv opt ani de inchisoare pentru minori. Suspectii principali au disparut insa de la locul faptei si s-au facut nevazuti, in Romania. Ulterior, acestia au fost prinsi si predati autoritatilor germane.

Un reporter german care a relatat joi din sala de tribunal a precizat ca „fratele bijutierului decedat a parasit dupa fapta Dortmund-ul, in directia patriei sale, Sicilia.”