Stefan Atirgovitoae, in varsta de 11 ani, a castigat simbata seara emisiunea-concurs "Ti lascio una canzone", difuzata de Rai Uno, cu piesa "Profeta non saro", de Demis Roussos, transmite corespondentul HotNews.ro in Italia. Locul in finala i-a fost asigurat inca din etapa a doua cand a primit premiul juriului pentru interpretarea piesei "Una canzone per te". In finala de sambata, 26 noiembrie, fusesera selectate 10 piese.

Stefan AtirgovitoaeFoto: Captura Youtube.com

Tanarul se calificase deja in finala dupa cea de a doua etapa cand a primit trofeul juriului tehnic al emisiunii pentru interpretarea unei piese considerate deosebit de dificila "Una canzone per te", scrie Gazeta Romaneasca. De asemenea, Stefan a castigat si etapa a saptea a emisiunii-concurs cu piesa "Profeta non saro".

Stefan Cristian Atirgovitoae a castigat anul acesta trofeul "SanRemo Junior". Tanarul este elev al Colegiului National de Arte "Octav Bancila" din Iasi, clasa de pian. (vezi CV-ul lui Stefan Atirgovitoae)

Stefan nu este primul roman care a cucerit Italia. Anul trecut, Madalina Lefter a castigat premiul juriului la concursul "Ti Lascio Una Canzone" si a devenit singurul copil care a incheiat un contract cu televiziunea italiana Rai Uno. Tanara de 13 ani, de asemenea din Iasi, a fost invitata in editia din acest an a concursului unde a cantat in duet cu celebra artista Olivia Newton-John.

Emisiunea-concurs are ca scop promovarea muzicii italiene si internationale din ultimii 50 de ani.

Membrii juriului au avut in decursul celor 10 etape doar cuvinte de lauda pentru tanarul roman.

Ştefan, in cursul celor 10 serate, a interpretat o piesă considerată foarte dificilă “Una canzone per te”, fiind apreciat de juriul tehnic al emisiunii, care l-a decretat câştigătorul acelei seratei. La sfârşitul interpretării, publicul s-a ridicat în picioare, aplâudându-l pe român la scenă deschisă

Ieri seara, cu cateva momente inainte de decretarea castigatorului, presedintele juriului a recunoascut ca Stefan “reuseste sa-l emotioneze mereu, mai ales atunci cand interpreteaza melodii dificile din punct de vedere tehnic”. Un alt membru al juriului, Francesco Facchinetti, l-a felicitat pe roman si a declarat ca in spatele fiecarei piese pe care o interpreteaza se poate observa munca titanica “stakanovista” depusa pentru a executa perfect fiecare nota, dar l-a sfatuit pe roman sa nu uite ca muzica este si o “distractie”.

Emisiunea “Ti lascio una canzone” a fost cel mai urmarit program TV de sambata seara, atingand cota de 4 milioane de telespectatori.