Realizatorii emisiunii "Lo Zoo", de la postul italian Radio 105, sustin, intr-un comunicat, ca materialele difuzate nu ar trebui sa ofenseze pe nimeni, dat fiind ca este vorba de o pura "satira", subliniind ca romanii nu sunt ironizati in niciun fel, ci doar "tiganii", relateaza Mediafax.

ZlatanFoto: Captura YouTube

"Personajul Zlatan exista de peste doi ani! Este vorba de ironizarea tiganilor. Nimeni de la emisiunea Lo Zoo nu are nimic impotriva romanilor sau in general a strainilor. Emisiunea Lo Zoo este o parodie la adresa mafiotilor italieni, sunt glume despre homosexualitate, despre DJ-ii de culoare, despre milanezii laudarosi, despre cei din sud si despre lumea politica!! Este vorba de pura satira, nimic mai mult!! Nu este in niciun caz rasism sau vreo intentie de a jigni pe cineva!", afirma realizatorii emisiunii, intr-un comunicat postat pe Facebook.

In plus, potrivit postului de radio, comunitatea romanilor nu doar ca nu a fost ofensata in niciun fel, ci nici macar nu se simte vizata. "Nu romanii sunt furiosi, ci jurnalistii. (...) Am multi prieteni romani si chiar romi care sunt fani Zlatan. Eu parodiez comportamentele unor persoane din Est, dar in niciun caz nu ironizez o intreaga comunitate. Emisiunea Lo Zoo este un program de satira si parodiem anumite probleme din Italia. (...) Zlatan nu va muri niciodata", precizeaza Alan Caligiuri, realizatorul emisiunii.

Pe 22 noiembrie 2011 va fi lansat in Italia un CD realizat de Radio 105, care contine o melodie in care romanii sunt descrisi ca infractori si criminali.

Melodia se numeste "Faccio bordello" (Fac un macel) si este interpretata de Zlatan - unul din personajele emisiunii radiofonice cu caracter satiric "Lo Zoo di 105" de pe Radio 105, un post de radio cu mare audienta in Italia.

Zlatan O Rei (interpretat de actorul Alan Caligiuri), un personaj similar cu faimosul Borat, isi povesteste, cu un accent balcanic, viata in Romania, unde lua bataie in familie, si sosirea in Italia, unde se ocupa de afaceri "necurate":

"Iau cutitul, fac un macel, imi iau familia, fug in Sicilia/

Iau ciocanul, sparg usa si scap de politie".