Tiganii romani ar putea ajunge in curand in Rusia, daca libera lor circulatie spre R.Moldova nu va fi restrictionata de autoritatile locale, scrie cotidianul rus Nezavisimaya Gazeta, care il citeaza pe Victor Selin, liderul Partidului Social Democrat din Moldova, transmite agentia bulgara Focus.

Selin a mai spus ca partidul sau a cerut Uniunii Europene sa-i influenteze pe conducatorii romani, care, potrivit politicianului moldovean, finanteaza un program pentru mutarea tiganilor romani in tarile invecinate.

Victor Selin a sustinut ca, in ultima luna, 1.200 de tigani din Romania au ajuns in Moldova. Alti 3.500 au cerut autoritatilor romane un permis (n.r. de mic trafic la frontiera), care le va permite sa circule liber in regiunile de granita ale Moldovei.

"Tiganii romani sunt mutati in republica noastra si sunt 1,9 milioane de tigani in Romania", a spus Selin.

Intrebati de ce au venit in Moldova, tiganii au spus ca vor sa-si gaseasca de lucru, dar nimeni nu-i crede, intrucat pana si insisi moldovenii pleaca in Rusia sau Italia pentru a-si castiga traiul, comenteaza ziarul rus Nezavisimaya Gazeta.