Liderul social-democrat Victor Ponta a cerut, miercuri, restrictiilor pentru romani de pe piata muncii din Marea Britanie, in cadrul unei intrevederi cu Ed Miliband, liderul Partidului Laburist. Victor Ponta este invitat la Conferinta nationala anuala a Partidului Laburist, desfasurata la Liverpool.

Presedintele PSD a pledat cauza muncitorilor romani, afirmand ca acestia, prin pregatirea si seriozitatea lor, pot aduce contributii valoroase la dezvoltarea economiei britanice. Cu o zi in urma, in interventia sa la o dezbatere laburista pe tema imigratiei in UE, Victor Ponta a criticat autoritatile din statele UE care au restrans in acest an accesul romanilor pe piata muncii, subliniind ca astfel de masuri sunt nu numai incorecte, dar si contraproductive pentru economiile tarilor respective.

Victor Ponta i-a invitat la discutia cu Ed Miliband si pe Alexandru Petrescu (vicepresedinte PSD Diaspora) si Ciprian Bolos (vicepresedinte PSD Diaspora - filiala britanica). Presedintele PSD a primit asigurari din partea liderului laburist ca viitorul guvern coordonat de acesta va sustine renuntarea la restrictii pentru cetatenii romani.