Marius Murariu, romanul retinut pe 15 iunie si condmnat la doi ani de inchisoare dupa ce un infractor i-a furat identitatea, fiind acuzat de comiterea unor jafuri fara a avea vreo legatura cu acestea, a fost declarat nevinovat in urma unei expertize ADN, potrivit AFP.

Murariu a fost condamnat in lipsa in anul 2004 in Franta, dupa o serie de jafuri ce fusesera comise la Lille, in anul 2003. La acea vreme, Murariu locuia la Botosani, unde lucra in aricultura, si nu fusese niciodata in Franta.

In anul 2011, el a fost arestat in Romania, in baza unui mandat european de arestare, fiind transferat apoi la Lille, unde a fost inchis, pe 15 iunie.

A fost eliberat pe 2 septembrie, dupa ce avocatul sau a descoperit ca, potrivit documentelor penale, "infractorul Marius Murariu" este un barbat de 1,63 m originar din Africa, in timp ce romanul are 1,90 m.

Marti, Murariu "a fost declarat nevinovat si Statul a fost condmnat la plata de onorarii", a declarat avocatul sau, Julien Bensoussan.

Urmele de sange ale autorului furturilor le-au permis anchetatorilor sa ceara efectuarea de teste ADN, care corespundeau, in baza de date nationala, unei persoane cu identitatea lui Marius Murariu.

Bensoussan a afirmat ca intentioneaza sa solicite o despagubire pentru perioada de detentie provizorie a clientului sau, care, la eliberarea din inchisoare, dispune de numai cateva zeci de euro pentru a ajunge in Romania.

Citeste si povestea romanilor acuzati pe nedrept de furtul unor iPhone-uri in Franta.