Politia britanica a anuntat, miercuri, arestarea unei femei in varsta de de 28 de ani, sotia autorului unui atent cu bomba sinucigas comis in Suedia, anul trecut, suspectat de pregatirea unui act terorist, transmite AFP. Scotland Yard a confirmat arestarea Monei Thwany, sotia lui Abdel Wahab Taymour, de origine romana.

"La 06:15 (08:15 ora Romaniei), ofiterii antiterorism au perchezitionat o casa in Luton,", a declarat, miercuri, un purtator de cuvant al politiei. "O femeie de 28 a fost arestata sub suspiciunea de planuire a unor acte de terorism. Ea a fost eliberata pe cautiune pana la mijlocul lunii noiembrie", a adaugat purtatorul de cuvant.

Abdel Wahab, 29 de ani, a carui familie a fugit din Irak sa caute refugiu in Suedia, s-a aruncat in aer pe 11 decembrie 2010, la Stockholm, intr-o zona pietonala aglomerata , ranind doua persoane.

Politia a aprecizat ca bomba s-ar fi declansat prematur chiar dupa ce Abdel Wahab a coborat din masina. Inaintea acestui atentat ratat, Abdel Wahab a locuit la Luton impreuna cu sotia sa si cei trei copii si a obtinut o diploma in medicina sportiva.

La scurt timp dupa atentat, sotia sa, estetician de profesie, s-a declarat "distrusa", afirmand ca nu cunostea planurile sotului sau. Oficialii suedezi au estimat la momentul respectiv ca Abdel Wahab a pregatit atentatul singur, dar a beneficiat de ajutorul unor complici.