​Politia din Kuwait a arestat recent trei romani care incercau sa coata din tara araba 60.000 de dinari kuwaitieni (circa 160.000 de euro), furati din bancomate cu ajutorul unor carduri falsificate, transmite ArabTimesOnline, citand un material din cotidianul Al-Rai. Potrivit unor surse din serviciile de securitate, romanii au retras bani de la mai multe ATM-uri ce apartineau Bancii Nationale din Kuwait (NBK), folosind carduri de credit falsificate.

Romanii ar fi copiat informatiile de pe cartile de credit de la banci straine.

Politistii au declarat ca romanii au mers in Kuwait joia trecuta.

Unul dintre suspecti, care avea asupa lui 20 de carduri falsificate, cu nume diferite si emise de diverse institutii bancare, a retras 9.000 de dinari kuweitieni (23.000 de euro). Un manager de la NBK, Khaled Al-Matrouk, care urmarea tranzactia romanului, a devenit suspicios si a contactat autoritatile. Romanii au fost arestati la scurt timp, cand vroiau sa plece din tara.

Potrivit anchetatorilor, cei trei romani au reusit sa scoata de la banci, in doua zile, 60.000 de dinari kuwaitieni (circa 160.000 de euro). Cand au fost arestati, romanii aveau asupra lor banii si cardurile false.