Politia britanica a eliberat, duminica, 24 de persoane tinute sclave intr-o tabara de nomazi, scrie The Sun. 17 dintre cei tinuti captivi in tabara erau britanici, doi erau romani, trei polonezi, iar alti doi rusi. Cele 24 de persoane erau tinute in conditii pe care jurnalistii britanici le compara cu un lagar de concentrare nazist, erau pusi sa lucreze, insa nu erau platiti niciodata. Unii dintre acestia erau tinuti sclavi de 15 ani. Politia britanica a arestat 5 persoane - 4 barbati si o femeie - suspectati de sechestrarea si exploatarea celor 24 de oameni. "Sclavii" fusesera racolati din centre sociale si cantine pentru saraci, cu promsiunea ca li se vor gasi locuri de munca.

Politistii britanici au ales sa organizeze operatiunea de salvare din tabara de nomazi duminica, in conditiile in care aceasta era singura zi a saptamanii in care locuitorii taberei nu erau trimisi la munca fortata. Ancheta in acest caz incepuse in urma cu cateva luni.

Cei 24 de oameni eliberati din tabara erau tinuti in conditii insalubre, "cazati" in grajduri pentru cai, unii dintre ei acoperiti de propriile excremente, erau batuti daca refuzau muncile grele si erau hraniti foarte prost. Dupa eliberare, ei vor beneficia inclusiv de consiliere psihologica.