Un locuitor al Romei in varsta de 52 de ani a fost arestat de carabinieri, dupa ce a vandalizat una dintre fantanile celebrei Piazza Navona, relateaza AFP. Barbatul a intrat sambata in fantana si a lovit de zece ori, cu o piatra mare, celebrele statui care formeaza Fontana del Moro, iar incidentul a fost inregistrat de camerele de supraveghere.

Fontana del Moro, vandalizataFoto: Agerpres/AP

ERATA: Dintr-o eroare de traducere, pe site a aparut informatia potrivit careia autorul actului de vandalism ar fi fost un cetatean român. Ne cerem scuze si revenim cu informatia corecta: persoana arestata era un cetatean italian.

Suspectul a fost identificat gratie camerelor de supraveghere, iar carabinierii l-au arestat in noaptea de duminica spre luni in centrul capitalei italiene. Barbatul a marturisit ca a avariat atat Fontana del Moro cat si Fontana di Trevi.

Lucrarile de restaurare la Fontana del Moro, din marmura roz, situata in sudul pietei, vor costa 10.000 euro si vor demara luni.

Imaginile camerelor de supraveghere arata cum vandalul a intrat sambata in fantana si a lovit de zece ori, cu o piatra mare, celebrele statui.

"Fontana del Moro" este una dintre cele mai frumoase si vizitate din capitala Italiei. Ea a fost conceputa de Giacomo della Porta in 1575 si era formata initial din delfin si cei patru tritoni. In 1653 a fost adaugata in centru statuia Maurului, opera a lui Bernini.

Statuile si ornamentele sunt copii. Statuile originale au fost retrase in 1874 pentru a permite restaurarea fantanii. Ele au fost transportate la Villa Borghèse fiind inlocuite de copii.