Preparate traditionale, numai bune pentru a sarbatori in familie weekendul prelungit de Ziua Nationala, dar si pentru zilele friguroase de iarna.

Sarbatoreste romaneste de 1 Decembrie cu Margot si NicolaiFoto: Penny Maket Romania
  • Urmareste pasii de preparare pentru ambele retete aici.

Iahnie de fasole si pita de malai

Numar de portii: 6 - 8 portii

Timp de preparare: 180 min

Complexitate: ridicat

Ingrediente:

  • 2 cani fasole alba (pentru iahnie)
  • 100g afumatura/ de persoana (pentru iahnie)carnati (pentru iahnie)
  • o ceapa (pentru iahnie)
  • un morcov (pentru iahnie)
  • 0,5L suc de rosii (pentru iahnie)
  • ulei (pentru iahnie)
  • boia iute (pentru iahnie)
  • foi de dafin (pentru iahnie)
  • o legatura patrunjel (pentru iahnie)
  • cimbru uscat (pentru iahnie)
  • 2 cani de malai (pentru pita)
  • 1 cana de faina (pentru pita)
  • 2 oua (pentru pita)
  • praf de copt/Bicarbonat (pentru pita)
  • sare (pentru pita)
  • zahar (pentru pita)
  • 2-3 linguri de ulei (pentru pita)
  • 400 mL kefir/ iaurt/ sana (pentru pita)

Paine cu busuioc

Numar de portii: 2 portii

Timp de preparare: 120 min

Complexitate: mediu

Ingrediente reteta 2 :

  • 550 g faina
  • 350 ml apa
  • 1 pliculet de drojdie (7g)
  • 15 g sare
  • 15 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • cateva frunzulite proaspete de busuioc