Ministerul Apărării, prin compania Romtehnica, a lansat două licitații pentru achiziția de sisteme „de război electronic în comunicații” pentru care valoarea estimată a contractelor se apropie de 1 miliard de lei.

Radiotelefon militarFoto: DVIDS

Prima licitație Romtehnica se referă la „Sistem de război electronic în comunicații H/V/UHF-LINX” și are o valoare estimată de 517.586.000 lei (fără TVA), iar cantitatea maximă estimată pentru acordul cadru este de 2 completuri.

Contractul va fi acordat după criteriul cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul are o pondere de 40%, iar nivelul tehnic evaluat pe baza caracteristicilor de performanță din oferta tehnică are o pondere de 60%.

Durata contractului va fi de 72 de luni, locul de executare va fi Buzău și Cincu, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 septembrie 2022.

A doua licitație Romtehnica se referă la „Sistem de război electronic în comunicații V/UHF-ARGUS” și are o valoare estimată de 444.681.000 lei (fără TVA), cantitatea maximă a acordului cadru fiind de 3 completuri.

Contractul va fi acordat tot după criteriul cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul are o pondere de 40%, iar 60% reprezintă oferta tehnică.

Durata contractului va fi de 72 de luni, locul de executare va fi Buzău, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 septembrie 2022.

VEZI ȘI: