Militarul care a murit vineri în poligonul Smârdan după ce a fost călcat de un tanc în timpul unor manevre avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit.

Plutonierul Sebastian SerbanFoto: MApN

Plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați a decedat vineri, 18 martie, pe timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați, anunță MApN.

Cum a avut loc accidentul în care militarul a fost călcat de tanc

Potrivit ministerului, militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc.

Ulterior, plutonierul Sebastian Șerban a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului în care se găsea mașina de luptă.

„Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața”, transmite instituția.

„În acest moment, Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului”, zice MApN.

---

Citește și: