Fregata „Mărășești” a executat activități de trageri cu instalațiile de artilerie de la bord, secvențe ce fac parte din desfășurarea Exercițiului TOMIS 21, integrat în serie de exerciții DACIA 21 LIVEX, condusă de Comandamentul Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării, anunță Forțele Navale.

Exercitiu Militar cu targeri de lupta in Marea NeagraFoto: Fortele Navale Romane

Vezi și:

Exercițiul TOMIS 21 este organizat de Comandamentul Flotei și se desfășoară, în perioada 12-15 mai, în raioane din vestul Mării Negre, unde participă aproximativ 450 de marinari militari români.

Pachetul de forțe navale care desfășoară acțiuni pe mare este alcătuit din șase nave militare românești: o fregată, o corvetă, un puitor de mine și plase, un dragor maritim, o navă purtătoare de rachete și un remorcher maritim.

Pentru dezvoltarea capacității de a răspunde rapid și eficient la un spectru larg de amenințări din spațiul maritim, echipajele navelor militare execută, pe mare, trageri cu toate categoriile de armament, conform scenariului exercițiului, anunță Forțele Navale Române.

FREGATA MĂRĂȘEȘTI

Deplasament (To): 5790 (încarcare maximă)

Dimensiuni (metri: lungime x lățime x pescaj): 144,6 x 14,8 x 7

Propulsie: 4 motoare Diesel; 32000 CP

Viteza (Noduri): 27

Echipaj: 270 (25 ofițeri)

Armament:

Rachete: Nava-Nava: 8 buc. tip SS-N-2C (Styx)

Tunuri: 2 x AK726(cal.76mm), binate; 4x Ak-630M(cal.30mm), 6 țevi

Torpile: 2 x 3 tuburi lanstorpile (cal.533mm)

Grenade reactive: 2 x RBU 6000

---

În paralel în România au loc în aceste zile mai multe exerciții militare.

Marți în poligonul de la Smârdan a avut loc un amplu exercițiu în care câteva mii de militari români și polonezi au exersat să respingă un atac din partea unui inamic fictiv la granița de est a NATO.