Armata rusă a anunțat vineri ample manevre, la finalul lunii septembrie, în Caucaz, în special în mările Neagră și Caspică, în care vor fi implicați militari din șapte țări, printre care China, Pakistan și Iran, scrie AFP.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

"Până la 12.900 de militari" vor participa la aceste manevre denumite "Caucaz-2020" care vor avea loc în perioada 21 - 26 septembrie și vor cuprinde exerciții terestre și navale, a precizat ministrul adjunct al Apărării, Alexandr Fomin, într-un briefing cu atașații militari străini.

Militari din Iran, Belarus, Armenia, China, Birmania, Pakistan și Azerbaidjan au fost invitate la aceste manevre care vizează în special practicarea de "acțiuni militare comune ale unui grup de forțe multinaționale", potrivit sursei citate.

Nave din Flota rusă a Mării Negre și Caspice și până la 250 de tancuri și 200 de sisteme de artilerie vor participa la manevrele pentru care sunt mobilizați în total 80.000 de oameni, dintre care, alături de militari, fac parte personal tehnic, logistic și echipe de salvare.