Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” a Forțelor Navale Române execută în această săptămână o serie de exerciții în comun în apele internaționale ale Mării Negre cu nava de patrulare ucraineană „Starobilsk”, dar și două avioane de vânătoare din Ucraina.

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” Foto: Fortele Navale Romane

„Marinarii militari români și ucraineni participă la exerciții comune de monitorizare a traficului naval, precum și de respingere a unui atac aerian, alături de două aeronave ale Forțelor Aeriene Ucrainene”, anunță Forțele Navale.

Activitatea are ca scop principal dezvoltarea nivelului de instruire și de interoperabilitate al militarilor celor două state partenere și riverane Mării Negre.

„Cooperarea dintre forțele navale române și ucrainene a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare intensă în domeniul instrucției pe mare, prin desfășurarea de exerciții comune, în mediul de acțiune terestru și lagunar din zona Deltei Dunării, precum și în domeniul învățământului militar de marină, prin dezvoltarea unor parteneriate educaționale, care cuprind schimburi de studenți și elevi militari din cele două țări”, transmit Forțele Navale.

Nava de patrulare ucraineană „Starobilsk”: