Un incident tragic a avut loc în urmă cu câteva zile pe pista unei baze aeriene militare din Ciad. Un avion de vânătoare Suhoi Su-25 a tras din greșeală cu o rachetă în momentul în care era realimentat. Racheta a trecut la câțiva metri de un avion C-130 Hercules al Forțelor aeriene Franceze și a lovit o clădire, omorând mai multe persoane între care și doi copii.

Racheta lansata din greseala de catre un Su-25 parcat pe pistaFoto: Captura de ecran

Incidentul a avut loc la baza aeriană parte din aeroportul internațional al capitalei Ciadului NDjamena. Avionul Su-25 tocmai era realimentat, iar pe imaginile video de pe camerele de securitate se vede cum o rachetă este lansată, trece direct printr-una dintre cisternele de realimentare și trece la câțiva metri distanță de un avion C-130 Hercules al Forțelor Aeriene Franceze.

Nu este clar dacă în avionul francez erau în acel moment persoane sau dacă existau tehnicieni are lucrează în sau împrejurul aeronavei.

Racheta virează puternic la dreapta și lovește o clădire din apropiere, omorând cel puțin patru persoane, dintre care doi copii, și rânind alte câteva, potrivit The Aviationist care precizează că racheta a lovit casa comandantului adjunct al Gărzii prezidențiale, generalul Mahamata Salaha Brahima.

Cauzele incidentului nu se știu încă, iar autoritățile din Ciad au demarat o investigație.