Armata a ridicat la Constanța, pe stadionul Portul, din Constanța, un spital modular denumit Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) și care ar urma să deservească zona Dobrogei pe perioada pandemiei de coronavirus. Unitatea modulară este compusă dintr-un spital cu o capacitate de 56 de locuri și o tabără de carantină și izolare cu o capacitate de 120 de locuri.

Spitalul modular ridicat de Armata la ConstantaFoto: Captura video

„Această facilitate medicală are scopul de a deservi cazurile ușoare și medii ale infecției cu virusul COVID-19. Spitalul cu 56 de paturi are și 4 paturi destinate pentru terapie intensivă a pacienților infectați cu virusul COVID-19 și a căror stare de sănătate se degradează până când aceștia pot fi preluați de către o facilitate medicală mai avansată”, explică locotenent-colonelul medic Nicolae Cătălin Boca, comandantul sistemului modular medical ridicat de MApN la Constanța.

„În momentul de față s-au terminat lucrările de operaționalizare logistică a întregului campus, urmând ca în cel mai scurt timp să urmeze operaționalizarea din punct de vedere medical. Asta înseamnă aducerea restului de echipament medical necesar precum și instruirea personalului pentru a lucra în acest campus care este o noutate în zona Dobrogei”, mai spune medicul militar.

Vezi și: