SUA au trimis în nordul Siriei, în zonele cu zăcăminte de petrol aflate sub controlul YPG/PKK (YPG-Unităţile de Apărare a Poporului, aripa militară a PYD-n.trad.), 20 de tiruri cu arme. În ultimile trei săptămâni, numărul tirurilor trimise în zonă a atins cifra de 270, potrivit Rador care citează Aksam.

HotNews.roFoto: Hotnews

SUA, care în luna octombrie au decis retragerea din nordul Siriei, dar mai apoi au trimis efective suplimentare de soldaţi în zonele cu zăcăminte de petrol, continuă să livreze arme în nordul Siriei. Ieri, un convoi militar format din 20 de tiruri care transporta muniţie, a intrat în Siria prin punctul de frontieră Semalka din Irak. Convoiul a staţionat la baza militară a Statelor Unite din comuna Himo, situată în estul oraşului Qamishli.

Informaţia a fost confirmată şi de Centrul sirian pentru supravegherea drepturilor omului. SUA au desfăşurat militari în zonele în care se găsesc zăcăminte de petrol şi care se află sub controlul YPG/PYD (PYD-Partidul Uniunii Democratice, aripa siriană a PKK-n.trad.), la Deir ez-Zor, Raqqa, Rimelan, Tırpespiye, Çılağa, Derik şi Al-Hasakah. La data de 16 decembrie, Statele Unite au trimis la aceleași baze şi puncte militare din această regiune 100 de tiruri prin Irak, iar în perioada 4-5 decembrie, alte 150 de tiruri.