Rocadă la Ministerul Apărării Naționale: Nicolae Nasta a fost eliberat din funcția de șef al Departamentului pentru politica de Apărare, planificare și relații internaționale din cadrul Ministerului Apărării Naționale și numit secretar de stat și șef al Departamentului pentru armamente, în locul său fiind numit Doru-Claudian Frunzulincă, care până acum conducea Departamentul pentru armamente, tot din postura de secretar de stat.

Doru FrunzulicaFoto: cdep.ro

Deciziile premierului Viorica Dăncilă au fost publicate în Monitorul Oficial.

În ultimii 5 ani, Doru Frunzulică a fost europarlamentar. Frunzulică fusese numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Apărării, șef al Departamentului pentru Armamente, printr-o decizie a prim-ministrului din 5 iulie 2019.

În 8 iunie, ministrul Apărării, Gabriel Leș, a demarat demiterea din funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Armamente a lui Andrei Ignat, despre care presa a relatat că era un „om cheie al lui Dragnea”, care trebuia să se ocupe de marile achiziții pentru Armată.

Doru Frunzulică a fost și la UNPR, partidul lui Gabriel Oprea, în perioada 2014-2016, după care s-a întors la PSD.

Cine este Nicolae Nasta și legaturile sale cu personaje controversate din Ilfov

Nicolae Nasta are o avere impresionanta, care constă în multe terenuri și case în județul Ilfov. De altfel, s-a remarcat prin legăturile sale cu personaje controversate din Ilfov. În declarația de avere a trecut un împrumut de 245.000 euro acordat omului de afaceri Valentin Vasilescu, cercetat de DIICOT pentru constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani. L-a împrumutat cu 75.000 euro și pe Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov.

În legislatura trecută, Nicolae Nasta a fost senator de Ilfov, mai întâi ca membru PNL, migrând apoi la PLR, partid înființat de Călin Popescu Tăriceanu, care în 2015 s-a transformat în ALDE dupa fuziunea cu PC. În 2017 a fost secretar general al ALDE, post ocupat acum de Daniel Chițoiu.

Figurează ca asociat la firma Neidco 84 SRL.

Potrivit declarației de avere din 2018, este proprietar asupra a 11 terenuri agricole, forestiere și intravilane în județul Ilfov dar și în Predeal. Dintre acestea, patru sunt intravilane. Tot în județul ilfov, mai deține trei case de locuit de 182 mp, 197 mp și 290 mp.