Scafandrii militari români de mare adâncime au participat la un exercițiu în Marea Mediterană unde au idetificat un submarin turcesc avariat și au asistat la salvarea echipajului navei „scufundate”, transmit Forțele Navale Române.

Scafandri militariFoto: Fortele Navale Romane

„O delegație a Divizionului 175 Nave Scafandri a participat, în perioada 27-31 mai, alături de militari din alte 17 state partenere, la Exercițiul multinațional „Kurtaran 19”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, transmit Forțele Navale Române.

„Misiunea scafandrilor militari români de mare adâncime a fost aceea de a identifica poziția unui submarin aflat în adâncurile Mării Mediterane din zona stațiunii Marmaris, Turcia, care îndeplinea scenariul unui submarin avariat, și de a salva echipajul acestuia. Utilizarea procedurilor NATO și a echipamentelor de ultimă generație are rolul de a dezvolta nivelul de interoperabilitate între militarii statelor participante care își desfășoară activitatea în domeniul scafandreriei”, mai anunță reprezentanții marinei române.