[P] DB Global Technology: 40% dintre persoanele care aplica pentru posturi in IT&C sunt femei

de     Smile Media
Marţi, 8 noiembrie 2016, 13:47 DB Global Technology

DB Global Technology
Foto: Smile Media
Sectorul IT&C continua sa fie dominat de barbati la nivel global, insa, pe masura ce tot mai multe femei aleg sa isi urmeze pasiunea pentru tehnologie, situatia incepe sa se schimbe. De exemplu, DB Global Technology, centrul de tehnologie din Bucuresti al Deutsche Bank, inregistreaza o crestere constanta a numarului de femei care aplica pentru pozitii in domeniul IT&C; in prezent, aproximativ 40% dintre persoanele care isi doresc sa se alature echipei centrului sunt femei.

„Este incurajator sa vedem ca absolventele si profesionistele sunt atrase din ce in ce mai des de ideea unei cariere in domeniul IT&C. Din 2014, de la infiintarea DB Global Technology, am observat o crestere constanta a numarului de femei care aplica pentru aceste posturi, pentru toate specialitatile si nivelurile de senioritate, preferate fiind pozitiile de Business Analyst si Project Manager”, a spus Iulia Cirmaciu, Director Resurse Umane DB Global Technology.

 

Cresterea interesului femeilor pentru domeniul IT&C se reflecta, de asemenea, in numarul studentelor care frecventeaza cursurile de profil. Conform datelor Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, procentul acestora a crescut constant in ultimii ani, la nivelul Facultatilor de Automatica si Calculatoare si Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.

 

Carmen Chirita, in prezent VP L3 Production Support la DB Global Technology, are o poveste de succes intr-un domeniu care inca nu reprezinta prima alegere pentru multe femei. „Uneori cred ca domeniul m-a ales pe mine. Am inceput pe filiera project management si, fiind o persoana structurata, analitica si orientata spre rezultate, mi s-a potrivit foarte bine. Iar cu timpul proiectele mele au devenit tot mai complexe si tehnice, in timp ce eu am devenit tot mai atrasa de zona IT datorita provocarilor constante si dinamismului pe care le implica.”

 

Deutsche Bank, compania mama a centrului de tehnologie din Bucuresti, a derulat de-a lungul timpului numeroase initiative pentru a incuraja diversitatea de gen la toate nivelurile de activitate ale companiei. Cel mai recent eveniment in acest sens a avut loc la Bucuresti si a reunit atat reprezentante din managementul companiei globale, cat si numeroase femei care au urmat o cariera in IT&C in Romania.

 Citeste mai multe despre   2060 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică