Au trecut 15 ani de cand fabrica de lactate Miorita din cartierul bucurestean Colentina isi incepea a doua viata. In 1999, cu lapte romanesc, Danone pornea productia iaurturilor care urmau sa ajunga in scurt timp cele mai vandute din Romania.

FabricaFoto: Danone Romania

Ca in orice poveste, inceputurile nu au fost usoare. Prima sarja de iaurt a fost gata la capatul unei nopti in care angajatii au urmarit cu atentie fermentarea laptelui palet cu palet. Totul a decurs bine, dar la final directorul francez al companiei parea nemultumit: „Iaurtul nu este suficient de acru. Nu a fermentat destul!“.

Specialistii companiei stiau insa ca, spre deosebire de francezi, romanii apreciaza un iaurt mai putin acru si considerabil mai consistent. Iar flerul lor a primit aprecierea publicului. In doar un an de la inaugurarea fabricii, Danone ajungea deja lider de piata din Romania.

500 de angajati fac iaurt zambind

Pe parcursul celor 15 ani de activitate fabrica a ajuns sa produca iaurt, smantana si lapte,. Din echipa care lucra in 1999, peste 50 de angajati sunt tot la Danone.

Fabrica si laboratorul lucreaza in schimburi, 7 zile din 7, pentru a se asigura ca produsele companiei respecta asteptarile consumatorilor. Cu atat mai mult cu cat, pe langa Romania, Danone aprovizioneaza de la fabrica din Colentina si tari precum Bulgaria, Grecia, R. Moldova, Albania sau Serbia.

Parteneri de 15 ani - fermierii romani

Laptele a fost dintotdeauna vedeta fabricii Danone din Romania si e normal ca vacutele care furnizeaza materia prima pentru iaurturile companiei sa ocupe un loc important pe lista de prioritati. 14 cisterne de lapte asigura zilnic, colectarea si livrarea de lapte proaspat si bun in fabrica din Bucuresti in maxim de 24 de ore.

Danone are astazi la activ un record impresionant: fiecare al doilea iaurt vandut in tara noastra este produs in Bucuresti. Secretul? Expertiza de peste 100 de ani a companiei in a face iaurturi si laptele de cea mai buna calitate Pentru a se asigura de acest lucru, compania are grija ca atat vacutele cat si si fermierii care le ingrijesc sa aiba parte de cele mai bune conditii. Vezi aici ce spun fermierii parteneri despre Danone.

Peste 1 milion de iaurturi zilnic

Dupa 15 ani de existenta pe piata din Romania, Danone ramane lider de piata in tara noastra in categoria iaurturi si fabrica cu cea mai buna performanta europeana dintre fabricile Danone. Compania are în portofoliu peste 80 de referinţe de produs, produse în majoritate în fabrica din Bucureşti. Cele mai de succes branduri ale Danone in Romania sunt Danone Natural, Activia, Danonino, Actimel, Traditii si OIKOS

Convinge-te singur!

Daca esti curios sa sa vezi cum se transforma laptele in iaurt Danone, o poti face chiar la fabrica din Bucuresti. Vei primi o echipament special, ochelari de protectie si toate informatiile care te intereseaza.

Viziteaza Danone Romania! Competeaza formularul!