Criticul de film Viorica Bucur a murit luni, la varsta de 65 de ani, din cauza unui cancer la pancreas, a declarat pentru Mediafax Laurentiu Damian, profesor la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (UNATC).

Viorica BucurFoto: Agerpres

Laurentiu Damian a declarat ca Viorica Bucur va fi inmormantata miercuri la Manastirea Cernica.

Laurentiu Damian a descris-o pe aceasta ca fiind "un profesor extraordinar de dedicat si de competent".

Viorica Bucur era profesor universitar doctor la UNATC.

Criticul de film si profesorul universitar Viorica Bucur a realizat, timp de 15 ani, "Gala desenului animat" - singura emisiune dedicata desenelor animate, inainte de caderea regimului comunist.

In perioada 1969 - 1972, Viorica Bucur a realizat o serie de emisiuni cu noutati din lumea filmului, care cuprindea, totodata, si elemente de istorie a cinematografiei si recenzii de film.

Pe de alta parte, intre 1970 si 1974, Viorica Bucur a realizat emisiunile "Istoria filmului mut" si "Istoria filmului sonor".

Emisiunea care i-a adus cea mai mare popularitate a fost longeviva "Gala desenului animat", produsa si difuzata intre anii 1974 - 1992 la Televiziunea Nationala.

Viorica Bucur a fost supranumita de generatii intregi "Mama desenului animat" sau "Mama lui Donald".

De asemenea, Viorica Bucur a fost membra a FIPRESCI (Federatia Internationala a Presei Cinematografice) si a Uniunii Cineastilor din Romania, iar in 2007 a primit premiul pentru activitate publicistica "Ion Cantacuzino".