Intre 25 august – 4 septembrie, coregraful Cosmin Manolescu va conduce la Istanbul proiectul Politicile corpului – un program de colaborare artistica si formare profesionala deschis tinerilor coregrafi din Turcia. Proiectul este sustinut de Institutul Cultural Roman Istanbul si este organizat in parteneriat cu Fundatia Gabriela Tudor / Compania Paradis Serial si Departamentul de Dans Modern din cadrul Universitatii Tehnice Yildiz. Politicile corpului urmareste sa exploreze modul in care corpul uman este influentat de societatea contemporana. Experimentul si dialogul reprezinta elemente cheie ale proiectului de formare profesionala.

Politicile CorpuluiFoto: Institutul Cultural Roman

Timp de 10 zile, coregrafii turci selectati vor dezvolta materialul unui solo, pe tema propusa, sub indrumarea lui Cosmin Manolescu. Atelierul se va finaliza cu o prezentare informala a rezultatelor acestuia, in data de 4 septembrie, ca parte a proiectului de formare profesionala.

In cadrul proiectului, Institutul Cultural Roman Dimitrie Cantemir din Istanbul va gazdui in 26 august, de la ora 19:30, prezentarea video – DANS.RO – Dansul contemporan din Romania azi. Sustinuta de Cosmin Manolescu, prezentarea va oferi o perspectiva asupra dezvoltarii scenei de dans contemporan din Romania.

Prezentarea va fi ilustrata cu videoclipuri incluse pe DVD-ul “Dans.Ro 2007”, produs de Gabriela Tudor si Fundatia Proiect DCM cu sprijinul Ministerului Culturii din Romania, cu fragmente din piese recente realizate de diversi coregrafi romani. Va fi prezentat, de asemenea, proiectul E-MOTIONAL Bodies & Cities, un program de schimburi artistice si mobilitate in domeniul dansului contemporan, deschis deopotriva coregrafilor si managerilor din Turcia.