Organizatorii celei de-a patra ediţii a Festivalului Internaţional „Micul Paris”, desfăşurată în perioada 15-23 august 2011 la Bucureşti, şi-au propus să extindă cadrul acestui eveniment prin organizarea în parteneriat cu Radio România a Concursului Internaţional de Dirijat.

Orchestra Nationala RadioFoto: Radio Romania

Numărul de înscrieri la prima ediţie a Concursului relevă deja impactul acestui eveniment. Cei 60 de concurenţi – tineri artişti, veniţi atât din ţară cât şi din străinătate – participă la cursuri de măiestrie intrepretativă pentru secţiunile dirijat şi pian, evoluând alături de Camerata Regală şi Orchestra Naţională Radio.

Îndrumătorii cursurilor de măiestrie sunt, pentru secţiunea dirijat - Wolfgang Doerner (Austria), iar pentru pentru secţiunea pian - Wolfgang Wagenhäuser şi Raluca Chifane-Wagenhäuser (Germania). Juriul Concursului este alcătuit din dirijorii Wolfgang Doerner, Pieter Daniel şi Jean Perisson, pianista Raluca Wagenhäuser (Director artistic al Festivalului), criticii muzicali Gerhard R. Koch şi Oltea Şerban-Pârâu şi concert maestrul Orchestrei Naţionale Radio, Virgil Zvorişteanu.

Recitalul absolvenţilor cursului de măiestrie pianistică se va desfăşura în data de 22 august, de la ora 18.30, la Palatul Şuţu, Muzeul de Istorie al Bucureştiului.

Etapa a treia a Concursului va avea loc tot în data de în 22 august, de la ora 10.00, iar finala - în data de 23 august, de la ora 19.00, ambele pe scena Studioului de concerte „Mihail Jora” al Societăţii Române de Radiodifuziune, alături de Orchestra Naţională Radio.

Intrarea va fi liberă iar accesul la Sala Radio se va face prin str. Gral Berthelot.