In cadrul Festivalului International de Carte de la Edinburgh, desfasurat in perioada 13-19 august, scriitorul Lucian Dan Teodorovici reprezenta Romania la sectiunea Best European Fiction 2011. Scriitorul roman va sustine un dialog cu Kevin Barry, autorul cartii City of Bohane, si cu romancierul olandez Manon Uphoff, autorul volumului The Players, si va citi povestirea Dupa giste, publicata in antologia Best European Fiction 2011. Evenimentul va fi moderat de Stuart Kelly.

​Lucian Dan Teodorovici, Celelalte povesti de dragoste Foto: Polirom

Antologia Best European Fiction 2011 a aparut la editura americana Dalkey Archive Press si a fost coordonata de Aleksandar Hemon – scriitor american de origine bosniaca. Cu o prefata semnata de scriitorul irlandez Colum McCann, Best European Fiction a ajuns la a doua editie.

Prezenta povestirii Dupa giste in antologia dedicata literaturii europene a atras semnalari elogioase in publicatii importante, cum ar fi New York Times (S.U.A.) sau The Guardian (Marea Britanie).

Dupa giste face parte din Celelalte povesti de dragoste, cel mai recent volum de povestiri al lui Lucian Dan Teodorovici, aparut in colectia „Ego. Proza” a editurii Polirom si care va aparea in curind la editura italiana Aisara.

„In Celelalte povesti de dragoste, Lucian Dan Teodorovici este un excelent povestitor de intimplari si un regizor ingenios al unui complicat balet de personaje. Scrisul sau a ajuns la maturitate: suporta orchestrari diferite, executind ireprosabil partituri grave, ca si gratios-minore. Dar, ce e mai important, prozatorul descopera acum o noua lume, pe care o trece in revista amuzat si cuprins de melancolie. E lumea «celorlalti» si a sufletelor lor pacatoase si suferinde, a povestilor lor ridicole si sfisietoare. Descoperirea umanitatii in noile scrieri ale lui Teodorovici reprezinta, de fapt, atingerea unui continent: acela al prozei majore.” (Doris Mironescu)

Lucian Dan Teodorovici este coordonatorul colectiei „Ego. Proza” a Editurii Polirom si senior editor al saptaminalului Suplimentul de cultura. A colaborat cu proza, teatru si articole la diverse publicatii din tara si strainatate. De asemenea, este scenarist si co-autor al mai multor volume. Volume publicate: Cu putin timp inaintea coboririi extraterestrilor printre noi (roman, Editura OuTopos, Iasi, 1999; editia a II-a revazuta si adaugita, Editura Polirom, Iasi, 2005); Lumea vazuta printr-o gaura de marimea unei tigari marijuana (povestiri, Editura Fundatiei „Constantin Brancusi”, Tirgu-Jiu, 2000); Circul nostru va prezinta: (roman, Editura Polirom, Iasi, 2002; ed. a II-a revazuta, Editura Polirom, 2007); Atunci i-am ars doua palme (povestiri, Editura Polirom, Iasi, 2004), Celelalte povesti de dragoste (roman, Polirom, 2009).

In 2009, volumul de povestiri Atunci i-am ars doua palme a aparut in traducere germana (Pop Verlag, Ludwigsburg), iar romanul Circul nostru va prezinta: a fost tradus si publicat in S.U.A. (Dalkey Archive), Ungaria (L’Harmattan Könyvkiadó), Italia (Aìsara Edizioni), urmind sa apara in Bulgaria (Paradox Publishing), Spania (El Nadir) si Egipt (Sphinx Publishing).

De asemenea, volumul Celelalte povesti de dragoste este in curs de aparitie la Aìsara Edizioni, Italia.

Lucian Dan Teodorovici este scenarist si co-autor al mai multor volume. La inceputul lunii septembrie, la editura Polirom va aparea noul roman Matei Brunul, in colectia Fiction Ltd, informeaza editura

Festivalul International de Carte Edinburgh, unul dintre cele mai renumite din lume, se desfasoara anual in ultimele trei saptamini ale lunii august. Festivalul din acest an gazduieste discutii si dezbateri pe teme culturale si politice, dar si un program de evenimente pentru copii.

Din 1983, cind a avut loc prima editie, Festivalul International de Carte a crescut in notorietate si importanta, astfel ca in 2004 orasul Edinburgh a fost numit Primul Oras UNESCO al Literaturii.

Participarea scriitorului Lucian Dan Teodorovici la Festivalul de Carte Edinburg, editia 2011, este sustinuta de Institutul Cultural Roman.​