Expoziţia de sculptură cu tema 'Simfonie în bronz' aparţinând prinţului Monyo Mihăilescu-Năsturel va fi vernisata, joi, 18 august, la Muzeul Municipiului Bucureşti, informează un comunicat al institutiei muzeale. Expoziţia va fi deschisă publicului pana în data de 30 septembrie 2011.

Sculpturile printului Monyo Mihăilescu-Năsturel sunt expuse în cele mai importante locuri publice, centre culturale sau de afaceri şi în prezent, o parte din ele pot fi admirate în holul Palatului Şuţu. Prinţul care crede că 'sculptura este energia vizuală care inspiră artistul pentru a creea şi exprima sentimentele şi fanteziile în dimensiuni care încântă mintea umană', este un adevărat 'Om al Renaşterii'.

Prinţul Monyo Mihăilescu-Năsturel s-a născut în Bucureşti şi este ultimul descendent al banului Udrişte Năsturel Herescu.

În perioada comunistă i-a fost confiscată toată averea, iar familia sa a plecat legal în SUA, el preferând să rămână în ţară unde a luptat împotriva dictaturii comuniste. A fost împuşcat în mână şi închis timp de opt ani la închisoarea din Aiud, iar în anul 1960 a plecat în SUA ca refugiat politic.

Anul 1961 a fost cel care i-a schimbat total viaţa şi cariera, prin vizita pe care a făcut-o în cartierul artiştilor din Mexico City, unde i-a cunoscut pe artiştii Rufino Tamayo şi Alex Duval ce au fost impresionaţi de talentul său de sculptor. El a descoperit o nouă tehnică de pictură sculptată în arta tridimensională.

Inginer mecanic, absolvent al Universitatii Bucureşti şi doctor în istoria antică al Universitatii Sorbona, prinţul Monyo este un autodidact în arta sculpturii.

A realizat peste 328 de sculpturi şi picturi sculptate în onyx. Varietatea operei sale îl face pe privitor să creadă că vizitează o expoziţie de grup şi nu a unui singur artist.

Prinţul Monyo este în arta sculpturii un autodidact, iar operele sale pot fi admirate în Mexic, Toronto, Bahamas, Acapulco, Venezuela, Peru, Paris, Italia şi în muzee şi galerii celebre din întreaga Europă. Este deţinătorul a numeroase premii printre care: premiul I Jardines del Arte (Mexico City), numeroase articole şi recenzii au fost tipărite în reviste şi magazine de specialitate precum International Art Guild, Architectural Design. Prinţul este proprietarul unei turnătorii în Florida şi al unei galerii de artă pe bulevardul Worth din Palm Beach - Florida. Este un mare colecţionar de maşini de lux de epocă, fiind deţinătorul a şase automobile Rolls Royce şi a altor autovehicule unicat.