După succesele inregistrate la Galaţi, la Castelul Sturdza de la Miclăuşeni şi la Palatul Cuza din Iaşi, începe etapa transilvană a turneului national “Muzica Palatelor României” - editia a II a. Următoarea oprire va fi joi 18 august 2011, ora 17, la Palatul Bánffy, sediul Muzeului de Artă din Cluj Napoca.

Cvartetul Cantabile din Iasi, ansamblu alcătuit din muziciene de mare valoare, va interpreta creatii de Franz Schubert, Joseph Haydn si Hugo Wolf. Formatia, pregătită de Constantin Stanciu, membru al celebrului Cvartet Voces, a avut până în prezent numeroase aparitii pe scenele tării, fiind de asemenea invitată si la importante festivaluri din Germania, Italia si Republica Moldova.

În actuala editie a Turneului National “Muzica Palatelor României” violonistele Irina Mandric şi Daniela Niţă, violista Ilinca Sbanţu şi violoncelista Alexandra Elefterescu vor mai cânta sâmbătă 20 august la Castelul Peles de la Sinaia si duminică 21 august la Palatul Mogosoaia.

Turneul National “Muzica Palatelor României” - editia a II a, este organizat de Radio România Cultural si ExcesMusic, prin programul Oportunităti la tine acasă.