Un program de rezidente pentru artisti vizuali in Israel este lansat de ICR Tel Aviv. Programul le ofera profesionistilor de cetatenie romana din domeniul artelor vizuale o luna de rezidenta, in perioada 1 noiembrie - 1 decembrie 2011, la Centrul de Rezidente pentru Arte Vizuale de la Herzliya, Israel. Participantii trebuie sa aiba domiciliul in Romania si sa fie cunoscatori ai limbii engleze.

Beneficiarii vor avea posibilitatea sa se dedice, pe durata rezidentei, unei activitati de conceptie/creatie si productie, sa lucreze in mediul cultural si profesional israelian, sa stabileasca contacte cu profesionisti din domeniul lor de actiune, sa creeze legaturi cu mediile profesionale specifice din Israel, sa elaboreze proiecte individuale sau in colaborare cu actori culturali israelieni, sa contribuie la crearea unui fond de proiecte pe care Institutul Cultural Roman de la Tel Aviv il va promova. Proiectul selectionat prin concurs, pe care beneficiarii au obligatia sa-l realizeze pana la sfarsitul perioadei de rezidenta, va fi remis ICR Tel Aviv. Se acorda o rezidenta anual, in valoare de 2800 USD. Data limita pentru depunerea dosarelor de candidatura este 5 septembrie 2011.

Un juriul va fi format din patru profesionisti în arte vizuale, doi din Israel si doi din România va evalua dosarele in functie de criteriile de selectie:

- Necesitatea realizării proiectului în Israel

- Originalitatea si pertinenta proiectului

- Relevanta proiectului pentru mediul cultural israelian si pentru dezvoltarea pietei culturale românesti

- Capacitatea candidatului de a realiza si apoi de a întretine contacte profesionale în Israel

- Cunoasterea limbii engleze

Mai multe informatii precum si documentele necesare inscrierii in concurs sunt disponibile la adresa www.icr.ro/rezidente_israel_2011

Informatii despre Centrul de Rezidente de la Herzliya: www.artistsresidence.org