În weekendul 12-14 august, unul dintre cele mai importante evenimente ale Sibiului, îşi extinde aria de acoperire într-o nouă locaţie de evenimente în aer liber, amenajată în pădurea Dumbrava din apropierea muzeului ASTRA, la 8 kilometri de centrul oraşului: ARTmania Festival Sibiu Arena 2011. Spaţiul Sibiu Arena, o bază militară dezafectată, a fost amenajat facand posibil desfăşurarea evenimentelor culturale în aer liber, în afara aglomeraţiei urbane şi oferă servicii complete de camping începând de vineri, 12 august, ora 10:00, până luni, 15 august, ora 10:00.

Timp de trei zile: vineri, sâmbătă şi duminică, publicul festivalului ARTmania şi comunitatea locală vor avea la dispoziţie concerte, petreceri, spaţii pentru campare şi distracţie în afara centrului oraşului: concerte Live pe scena TuborgSound, de vineri până duminică; Afterparty-uri până în zorii zilelor de festival; campare, parcare, duşuri, toalete şi alte servicii; Entertainment Area. Trupele româneşti care vor urca pe scena TuborgSound, precum şi evenimentele culturale conexe vor fi anunţate în cel mai scurt timp.

Pentru accesul în arena festivalului, participanţii au la dispoziţie linia de transport public Tursib la fiecare 30 de minute sau pista de biciclete până în apropierea noii locaţii. Accesul în spaţiile Arenei (mai puţin în camping şi parcare) este gratuit pentru posesorii brăţărilor festivalului. Pentru publicul larg accesul se va face în baza unui bilet în valoare de 5 lei pentru fiecare intrare în Arena ARTmania. Aceste bilete vor fi disponibile la intrarea în locaţie în zilele 12 - 14 August 2011, intervalul în care Arena va fi deschisă.

O veste bună pentru cei ce nu au reuşit să-şi cumpere până la această dată bilete pentru Festivalul ARTmania: presale-ul V se prelungeşte până la încheierea acestei ediţii a festivalului ARTmania, astfel încât abonamentele achiziţionate în timpul festivalului vor avea preţul de 150 lei, iar biletele de acces pentru fiecare zi - 90 lei.