Gradina Cismigiu se alatura Parcurilor Sebastian si Moghioros in evenimentul Bucuresti - Cartier de Vara

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 27 iulie 2011, 13:48 Actualitate | Cultură


Sâmbăta şi duminica teatrul, dansul, muzica şi magia revin în parcurile bucureştene. Evenimentul Bucureşti - Cartier de Vară continuă cu spectacole în mai multe parcuri din Capitală până pe 4 septembrie. Potrivit organizatorilor, zilele de sâmbătă 30 iulie şi duminică 31 iulie spectacolele vor avea loc în Parcurile Sebastian, Moghioroş şi Cişmigiu. În Parcul Cişmigiu acestea încep de la ora 17.00.

Sâmbătă 30 iulie, dimineaţa de la ora 10.00, în Parcul Sebastian, Trupa de teatru MUŞCHETARII le propune celor mici spectacolul Lampa lui Aladin. Seara de la ora 20.00, Teatrul de Comedie prezintă spectacolul de iluzionism Magicianul trăsnit, realizat în colaborare cu 'Teatrul de Magie Andrei Teaşcă'.

În Parcul Moghioroş, dimineaţa de la ora 10.00 Opera Comică pentru copii vine cu baletul Mirandolina, iar seara, de la ora 20.00, Teatrul Nottara prezintă spectacolul de muzică şi dans ce aminteşte de perioada interbelică: Umor, Amor, Fior de dor...în Bucureşti.

Începând cu acest weekend, Parcul Cişmigiu se alătura evenimentului Bucureşti - Cartier de vară cu spectacole pentru copii, începând cu ora 17.00, sâmbăta şi duminica. Astfel, sâmbătă, Foişorul din Parcul Cişmigiu găzduieşte Compania de spectacole ARLEKING cu reprezentaţia Capra cu trei iezi.

Duminică, 31 iulie, dimineaţa de la ora 10.00, în Parcul Sebastian publicul din acest cartier se întâlneşte cu graţioasa Mirandolină a Operei Comice pentru copii. Seara de la ora 20.00, Teatrul Nottara aduce aerul Bucureştiului de altă dată cu Umor, Amor, Fior de dor...în Bucureşti.

În Parcul Moghioroş, dimineaţa de la ora 10.00 copii sunt aşteptaţi să vadă spectacolul Capra cu trei iezi al Companiei de spectacole ARLEKING. Seara, de la ora 20.00, Teatrul de Comedie prezintă Magicianul trăsnit.

În Parcul Cişmigiu, de la ora 17.00, Compania de teatru de animaţie PUR ANIMA prezintă spectacolul cu marionete Rolling Strings Puppets Show.

Sunteţi aşteptaţi să vă bucuraţi de spectacole gratuite în aer liber.

Evenimentul este organizat la iniţiativa Comisiei pentru Învăţământ, Cultură, Culte şi Sport a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, de către Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale şi Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4, Primăria Sectorului 5, Primăria Sectorului 6 - Centrul Cultural European, A.L.P.A.B. şi R.A.T.B.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

708 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Tot Moghioros? Mare om! (Miercuri, 27 iulie 2011, 13:59)

  eugen [anonim]

  Alexandru Moghioroș
  De la Wikipedia, enciclopedia liberă


  Alexandru Moghioroş


  Alexandru Moghioroş
  Alexandru Moghioroș (Mogyorós Sándor, n. 23 octombrie 1911 - d. 1969) a fost un comunist român. S-a născut într-o familie de țărani maghiari din Transilvania, în localitatea Salonta Mare. A urmat după cele patru clase primare școala de meserii, timp de 3 ani, pentru meseria de lăcătuș.
  În anul 1929 a devenit membru al UTC și totodată al Partidului Comunist din România, unde a deținut funcții de conducere. A activat în exterior ca agent comunist al Comintern-ului. A fost închis pentru activitate comunistă în România între 1936-1944. După 1944 conduce activitatea PCR în județele Hunedoara și Mureș și deține în cadrul procesului de colectivizare a agriculturii un rol important, fiind cel care a emis ordinul de arestare a chiaburilor (țărani înstăriți) din România.
  Comunist ilegalist, după 1948 devine membru în Biroul Politic al CC al PCR, secretar al CC al PCR (1948-1954, 1965-1969), președinte al Comitetului de Stat pentru Colectarea Produselor Agricole (1950-1951), prim-vicepreședinte și vicepreședinte al Consiliului de Miniștri (1954-1965). În anul 1953 a fost numit șeful comisiei de partid care s-a ocupat de cercetarea cazului Anei Pauker.
  În 1961, Iosif Chișinevschi și Miron Constantinescu, cu asentimentul lui Constantin Pârvulescu, au încercat destituirea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej din funcția de prim-secretar al partidului, dar nu au reușit, datorită eșecului de a câștiga și sprijinul lui Alexandru Moghioroș. Ulterior, Moghioroș a fost în PCR cel care a conceput acuzațiile contra "Deviaționiștilor de dreapta", care au fost repede epurați din organele de conducere ale partidului.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by