O expoziţie temporară de fotografii, minerale specifice, bijuterii din argint cu vechi simboluri incaşe, obiecte decorative din ceramică şi produse textile din lână de lamă şi alpaca va fi deschisa in incinta Muzeului Naţional de Geologie, in perioada 27 iulie - 26 august 2011. Expozitia intitulata 'Peru - bogăţie şi culoare' este organizata de Institutul Geologic al României în colaborare cu Ambasada Peru în România.

Expoziţia este prilejuită de aniversarea a 190 de ani de la Proclamarea Independenţei statului Peru şi îşi propune apropierea publicului de cultura şi civilizaţia peruană.

O alta expozitie va fi amenajată în curtea Muzeului National de Geologie in perioada 28 iulie – 7 august 2011. La expozitia cu vânzare de cristale si bijuterii din pietre pretioase si semipretioase "Vara Cristalelor” vizitatorii vor putea admira si achizitiona bijuterii unicat, precum si obiecte de cult, de ornament sau de uz casnic.

Piesele expuse provin atât din regiunile miniere din România – Oas-Baia Mare, Brad, Rosia Montană, Moldova Nouă, Ocna de Fier, Oravita, cât si din cele mai îndepărtate colturi ale lumii – Brazilia, Chile, SUA, Canada, Egipt, Madagascar, India sau Australia.