“Nils Fucked Up Day” de Peca Ştefan selectata la FringeNYC 2011

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 12 iulie 2011, 13:25 Actualitate | Cultură


Spectacolul de teatru Nils' Fucked Up Day de Peca Ştefan a fost selectat de New York Fringe Festival, cel mai amplu eveniment teatral internaţional al continentului american. Piesa va avea cinci reprezentatii in perioada  9 şi 30 august, in fata publicului american.
 
Nils' Fucked Up Day este o poveste sarcastică, licenţioasă, punk-existenţialistă despre alegerile fucked up pe care le avem de făcut în lumea fucked up pe care o trăim. Considerată de unii critici ca piesă exemplară a noii dramaturgii româneşti, de alţii ca “revoltătoare”, “obscenă” şi “vulgară”, Nils' Fucked Up Day e, în cele din urmă, o pledoarie neconvenţională pentru fericire. Este jucată cu tupeu autoironic în engleză şi romgleză de următorii tineri actori români … care nu vor emigra în Statele Unite... probabil: Radu Iacoban, Cătălin Babliuc, Mădălina Ghiţescu, Ilinca Manolache, Tudor Aaron Istodor, cărora li se alătură Cinty Ionescu (live VJ).
 
Piesa lui Peca Ştefan a câştigat concursul dramAcum (2002), a fost publicată de biblioteca Teatrul Imposibil (2005) şi a fost prezentată la New Writing Bienalle în Wiesbaden (Germania, 2006). Versiunea originală în limba română a fost jucată din 2008 în peste 50 de reprezentaţii la Teatrul LUNI de la Green Hours, în festivaluri şi alte manifestări teatrale din România. Publicul din New York o poate vedea pentru prima dată pe continentul american în luna august, la FringeNYC 2011.
 
Prezentarea spectacolului în SUA este sprijinită de Institutul Cultural Român din New York, care asigură transportul întregii trupe şi ajutorul logistic. Însă, pentru şederea de 20 zile la New York, artiştii companiei teatrale independente mai au nevoie de 6000 de dolari.
Pentru a strange aceasta suma care acoperă costul vizelor artistice, al transportului intern şi al cheltuielilor de masă pentru cele de 8 persoane care se deplasează într-unul din cele mai scumpe oraşe ale lumii, miercuri, 13 iulie, de la ora 20.30, la Teatrul LUNI de la Green Hours are loc o întâlnire informală cu butoaie de vin şi bere, prilej cu care puteti face cunostinta cu actorii si ii puteti sprijini in vederea sustinerii celor cinci reprezentaţii ale singurei piese româneşti prezenta la New York Fringe Festival.
 
Prin comunicatul remis Hotnews.ro, echipa îşi exprimă gratitudinea către cei care vor face, în acest sens, o donaţie. Puteţi accesa link-ul: http://www.indiegogo.com/Help-the-cast-of-Nils-Fucked-Up-Day-go-to-FringeNYC11 (funcţionează şi cu un card debit din România) sau puteţi participa la strângerea de fonduri de pe 13 iulie de la Green Hours, alături de nume importante ale lumii artistice româneşti.
 
Teatrul LUNI de la Green Hours este printre puţinele iniţiative româneşti care produc şi sprijină producţii teatrale independente. În stagiune continuă din decembrie 1997, Teatrul LUNI susţine debutul şi performanţa unora dintre cei mai interesanţi actori, regizori, scenografi şi scenarişti ai noului val teatral românesc (între care Florin Piersic jr., Dragoş Bucur, Andreea Bibiri, Ana Mărgineanu, Radu Afrim, Lia Bugnar, Gianina Cărbunariu, Peca Ştefan etc.). Teatrul LUNI este prezent pentru a doua oară la FringeNYC, după ce în 2007 a adus piesele The Sunshine Play şi Bucharest Calling, cu reflectări pozitive în presa americană (v. The New York Times).Citeste mai multe despre   
512 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version