Specialistul in teoria integrarii europene Francisco Aldecoa Luzárraga lanseaza volumul Europa viitorului. Tratatul de la Lisabona la Bucuresti

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 11 iulie 2011, 14:04 Actualitate | Cultură

Reputatul specialist in teoria integrarii europene, a federalismului si europenismului Francisco Aldecoa Luzárraga va lansa luni, 11 iulie, la Bucuresti, volumul Europa viitorului Tratatul de la Lisabona, pe care il semneaza impreuna cu Mercedes Guinea Llorente. Evenimentul va avea loc in sala 111 a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), incepind cu ora 17.00. Alaturi de autor, va lua cuvintul Iordan Gheorghe Barbulescu, decanul Departamentului de Relatii Internationale si Integrare Europeana din cadrul SNSPA.

Cu o prefata semnata de José María Gil-Robles, volumul Europa viitorului. Tratatul de la Lisabona ofera informatii aduse la zi, utile studentilor, profesorilor si specialistilor in relatii internationale si studii europene.

Dupa ani de negocieri, la 1 decembrie 2009 a intrat in vigoare Tratatul de la Lisabona, care formuleaza noile baze constitutionale ale Uniunii Europene. Cum si de ce s-a ajuns la adoptarea Tratatului? Ce legatura exista intre acesta si fosta Constitutie a Europei? Ce beneficii poate aduce Tratatul cetatenilor? Cum va arata Uniunea Europeana peste 10 sau 20 de ani? Volumul ofera un istoric al tratatelor care au stat la baza Uniunii Europene, cu revizuirile lor succesive, precum si o ampla analiza a procesului de integrare care a dus la forma sa actuala. Obiectivul autorilor este dublu: pe de o parte, explica ce este Tratatul de la Lisabona, prezentind procesul politic care a dus la elaborarea sa; pe de alta parte, demonstreaza cum aplicarea dispozitiilor de la Lisabona va influenta natura si procesul politic ale Uniunii.

Francisco Aldecoa Luzárraga este profesor universitar, doctor in relatii internationale si in drept international, seful Catedrei de relatii internationale a Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Complutense din Madrid. A fost, de-a lungul timpului, de doua ori decan al aceleiasi facultati si rector al Universitatii. Este, de asemenea, presedinte al Institutului de Studii privind Pacea si Cooperarea. Este unul dintre cei mai reputati specialisti europeni in teoria integrarii europene, a federalismului si europenismului. A publicat zeci de carti, precum si articole aparute in reviste de specialitate din intreaga lume. Publica frecvent articole de opinie in El País. Este Doctor Honoris Causa al mai multor universitati din lume, intre care Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti.

Mercedes Guinea Llorente este profesoara de relatii internationale la Universitatea Complutense din Madrid. A publicat carti si articole de referinta pentru stiinta relatiilor internationale in general si pentru studiile europene in particular


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

419 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version